Yhdistyskuva

Ruotsalossa on hyvä asua

 • Ruotsalo on säpäkkä kylä Kälviällä. Ruotsalon kyläyhdistyksen keskeinen tarkoitus on toiminnallaan ylläpitää kyläviihtyisyyttä. Tätä työtä vaalimme muun muassa järjestämällä kylällämme tapahtumia sekä puolustamalla ja valvomalla kylämme etuja/oikeuksia. Kannustamme kaikkia kyläläisiä ottamaan osaa keskusteluun ja toimintaan kylämme kehittämiseksi. Muistathan myös Ruotsalon omat FB-sivut, joilta löydät runsaasti kuvia ja asiaa Ruotsalon kylästä. Kannattaa kirjautua Facebookkiin ja liittyä Ruotsalo-ryhmään!
 • Ruotsalo on hieno paikka asua ja elää. Yhtenä osoituksena kylämme virkeydestä on monipuolinen palveluhakemistomme. Klikkaa auki Ruotsalon palveluhakemisto
 • Tietoa kylästämme ja kyläyhdistyksen toiminnasta saat vuosi/toimintakertomustemme kautta:
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2020
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2019
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2018
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2017
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2016
 • Ruotsalon kylän toimintakertomus 2015
 • Tervetuloa Ruotsalolle ja toimintaamme mukaan!
 • Ruotsalon kyläyhdistyksen hallituksen jäsenten yhteystiedot löydät täältä
 • Puheenjohtajana toimii Sanna-Maija Kauppi, varapuheenjohtajana Esko Viitasaari, sihteerinä Erkki Kuismin ja taloudenhoitajana Jenni Heikkilä.
 • RUOTSALON LUONTO- ja PERINNEPOLKU (6.2 km) kutsuu! Maailmanhistorian III HOPIOKALLIOVAELLUS järjestetään la 18.9. klo 9.00 alkaen. Epävirallinen lähtö tapahtuu klo 9-11 välillä. Auto on kätevintä jättää Ruotsalon koulun pihalle. Koulun WC-tilat ovat vaeltajien käytettävissä. Luontoreitti on merkitty maastoon siniselllä maalilla, nauhoilla, opasviitoilla ja kartoilla. Ympyräreitti mutkittelee teitä, polkuja, metsää ja kallioita pitkin takaisin Ruotsalon koululle. Matkan varrella on historiallisia opastauluja ja ruotsalolaisia lausahduksia. Vähäjärven laavu sijaitsee reitin varrella noin 1 km:n päässä Ruotsalon koululta. Laavulla on klo 10-13 välillä tarjolla paistinmakkaraa, kahvia, mehua ja makeaa. Kaikkien Hopiokalliolla punaiseen postilaatikkoon nimensä kirjanneiden kesken ja/tai sosiaalisessa mediassa #hopiokalliovaellus2021 julkaisseiden kesken arvomme K-kaupan 50 euron arvoisen lahjakortin ja useita Ruotsalo T-paitoja. Vaellus on täysin maksuton! Tule mukaan ja anna peukkusi lähiluonnolle!
Olemme rakentaneet Pirskeriin Frisbeegolfradan yleiseen käyttöön Pirskerin leirikeskukseen (Pirskerintie 509, 68320 Ruotsalo). Tervetuloa! Pirskeristä löytyy myös jalkapallo- ja beachvolleykenttä. Frisbeegolfradan kartta ja peliohjeet löytyvät suurena tauluna lähtöalueelta parkkipaikkojen tuntumasta. Nappaa vaikka kuva kartasta kännykkääsi, niin pysyt reitillä =)
Pirskeri tarjoaa erinomaiset olosuhteet luonnossa virkistäytymiseen.
Salmen rannalla on grillikatos ja sauna. Saunaa voi vuokrata seurakunnalta.
Vuokrattavissa on myös isompi katettu grillikatos vessoineen ja terasseineen.

Rytikarin kalasataman venelaiturit valmistuivat kesällä 2016. Samalla vanhojen hajonneiden venevajojen tilalle rakennettiin uudet. Osa venevajoista ovat vielä alkuperäisiä. Uimarantaa parannus ja etenkin uusi uimalaituri kohensivat huomattavasti Rytikarin käyttöä uimapaikkana. Samalla uusittiin parkkipaikka-alue. Tulevana kesänä 2021 tuodaan Rytikarin uimapaikalle uutta hiekkaa.

Ruotsalon kyläyhdistyksen haave on parantaa Rytikarin virkistyskäyttöä entisestään. Puheissa on ollut muun muassa yhteislaavun rakentaminen ja tanssien järjestäminen, kuten ennen vanhaan oli satunnaisesti tapana. Vielä 1930-luvulla Rytikarilla järjestettiin myös lentonäytöksiä, mutta tälle saralle ei kyläyhdistyksellä ole rahkeita tai uskallusta palata =)


 • Olisiko sinulla ideoita tai parannusehdotuksia kalasatamamme käyttöön? Ota meihin rohkeasti yhteyttä. Vihjaa meille myös kaikista kyläämme koskevista ruusuista ja risuista.

Tapahtumakalenteri
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Ei tulevia tapahtumia.


  


Unohditko salasanasi?
Keskustelu
Sanna-Maija Kauppi  14.4.2021 8:41
Toukokuussa 2021 pidetään Ruotsalon kyläyhdistyksen yhdistetty syys- ja kevätkokous. Kokouskutsu tulee Kokkola -lehteen.

        

Sanna-Maija Kauppi  8.12.2020 12:58
Ruotsalon kyläyhdistyksen syyskokous on siirretty ensi vuodelle. Hyvää joulunaikaa ja parhainta uutta vuotta 2020!

        

Sanna-Maija Kauppi  9.5.2020 9:40
Vuoden 2020 Voimankoitto -tapahtuma on valitettavasti peruttu vallitsevista olosuhteista johtuen.

        

Sanna-Maija Kauppi  11.3.2020 18:03
Keskellä kyläämme sijaitsevalla Ruotsalon Vähäjärvellä on pidetty niin ravi- kuin pilkkikilpailuja, uitu, hiihdetty, luisteltu, kalastettu, bongattu lintuja ja vietetty Talvipäivä -tapahtumia. Aikojen saatossa on järven kunto heikentynyt vuosi vuodelta. Mittavista kalakuolemista sekä pahasta hajusta on tullut arkipäivää. Järven hätähuutoon on pyritty vastaamaan muun muassa heinänniitolla, hapetuksella ja ojien puhdistuksella, mutta suunnanmuutosta parempaan ei ole tapahtunut. Kirvestä ei ole heitetty Vähäjärven lehdon syövereihin. Syksyn 2019 aikana perustettiin järvityöryhmä, johon kuuluu järvenranta-asukkaita sekä edustajia Kokkolan kaupungilta että ELY:ltä. Työryhmän tavoite on kunnostaa Vähäjärvi takaisin monipuoliseen virkistyskäyttöön. Kunnostushanke on useiden vuosien projekti. Kälviän-Ullavan yhteisten vesialueiden osakaskunta on lupautunut toimimaan yhtenä rahoitusten hakijatahona. Vähäjärven kunnostusprojekti on kaikille avoin ja asioista halutaan tiedottaa avoimesti. Järvityöryhmään ovat tervetulleita kaikki innokkaat ja yhteistyöhenkiset järvenkunnostajat. Yhteystietonsa voi ilmoittaa Minna Huuskolle (huusko.minna.b@gmail.com) tai Mari Lindholmille (lindholm.mari.h@gmail.com). Seuraava konkreettinen askel kunnostusprojektissa tehdään Oulun Yliopiston kanssa. Vähäjärven tilaa kartoitetaan gradun tai diplomityön kautta kevään aikana.

        

Sanna-Maija Kauppi  19.2.2020 12:15
Norsujalkapalloturnaus lähestyy. Ilmoita vähintään viiden hengen joukkueesi minulle. Sannamaija.kauppi”miukumauku”gmail.com

        

Sanna-Maija Kauppi  17.2.2019 8:32
Kuutamohiihto 17.2. peruttu lämpimien päivien vuoksi!

        

Sanna-Maija Kauppi  29.1.2019 18:54
Hiihtoladut ovat loistokunnossa! Ei muuta kuin suksimaan.

        

Sanna-Maija Kauppi  24.10.2018 16:35
Tänään 25.10. syyskokous Seolla! Tervetuloa!

        

Sanna-Maija Kauppi  15.10.2018 8:32
Tänään maanantaina 15.10. kaavailta koululla klo 18.00! Hopiokallion asia myös vahvasti esillä.

        

Sanna-Maija Kauppi  2.10.2018 21:29
Syksy on tullut! Muistetaan laittaa heijastimet heilumaan ja kuljetaan valoisana aikana uudella Eskon perinnepolulla, josta kartta yllä =)

        


Näytä lisää »